Dolunay ve İnsan

Neden Kadınlar Ay’la Çevrilir?

Kadın çemberlerinin eski uygulamasının neden ay döngüsü sırasında gerçekleştiğini öğrenebilirsiniz.

İlk dolunay ile ne zaman tanıştın? Neler hissettin ve Şu an derinlerde bir şeyler neden uyanıyor?

Zaman başladığından beri çevrelerde nasıl toplandığımızı hatırlamak. Kendinin; bir kadın olduğu bir zamanı hatırlaman.

Beni eşit olarak kabul eden, çoğunlukla benim yaşımın iki katı veya daha büyük olan kadınlarla birlikte o alanda olmak güçlendiriciydi. Sanki bizim seslerimiz, davullarımız ve ruhlarımız tarafından kaldırılan tepelerin üzerinden ay yükseliyordu.

Bu yüzden, kadınların neden ay ile daire çizdiğine dair bu soruyu yanıtlamak için, bunun nedeni her zaman sahip olmamızdır. Sadece kadınlar değil, tüm insanlar zaman içinde zaman sürecini sanlamak, hayal kurmak,bir arada olduğunu hissetmek, plan yapmak için aya bakmışlardır.

Günümüzde, ne yazık ki, etrafımızdaki doğal dünyadan çoğu zaman kopuk durumdayız. Bu nedenle, belirli bir ay evresini kardeş çember gibi ritüel bir toplantı ile kabul etmek, daha büyük bir yaşam ağına ait olduğumuzu hatırlamamıza yardımcı olur. Kuzey ve güney yarım küreler güneşin mevsimsel döngülerini karşıt olarak yaşarken, ayın evreleri dünya çapında aynıdır. Bu şekilde la luna her yerdeki kadınlar için birleştirici bir enerjidir.

Aslında ayın her özel günlerinde ay 8 evreye gire. Ancak, çoğu tören çemberi ya Yeni Ay’da ya da Dolunay’da gerçekleşir.

Yeni Ay

Bundan tam 7 yıl önce Dünya Kadınlar Günü’nden bu yana yüz binlerce kadın, Küresel Kız Kardeşliğin dönüşümsel temaları altında yeni ayda bir araya geldi.

Yeni Ay, ay döngüsünün başlangıcıdır. O zaman her zaman Güneş (zodyak) ile aynı burçta olacaktır. Örneğin, Nisan ve Mayıs aylarında güneş Boğa burcuna geçtiğinde, bu süre zarfındaki Yeni Ay, Boğa Yeni Ay olacaktır.

Yeni ayları seviyoruz çünkü yeni bir başlangıç, yeni bir başlangıç. Yaşamınızda arzu ettiğiniz büyüme ve iyileşme için vizyon, kehanet ve kehanet araçlarını kullanmak ve tohum ekmek (niyet belirleme) için ideal bir zamandır.

Yeni ayın enerjisi daha içe dönük ve düşünceli olduğu için, kadın ruhlarımızı beslemek için her ay kız kardeşlerimizle ritüel, meditasyon, dua ve şarkıda bir araya gelmeyi seviyoruz.

 Dolunay

Ay, görünür ışığın zirvesine ulaştığında, Dolunaydır. Bu, Ay tutulmasının orta noktasıdır. Dolunay altında düzenlenen daireler, törene katılan bu “gökyüzü fenerinin” güzelliğine ekleniyor.

Dolunayı çevreleyen çok fazla folklor var. Örneğin, “delilik” kelimesi, başlangıçta “ayın değişimlerine atfedilen aralıklı türden bir delilik” anlamına gelen Latince “ay çarpması” kelimesinden türetilmiştir. (Oxford Sözlüğü)

Dolunaylar, suç artışı ve doğan bebeklerden, daha güçlü okyanus gelgitlerine (bilimsel olarak kanıtlanmış), uykusuzluğa, düzensiz dönemlere ve korkak ruh hallerine kadar her şey için suçlandı. Gerçekten de, duyarlı ve alıcı olan herkes, dolunayın etrafındaki enerjiyi hissedebilir.

Tematik olarak, Dolunay doğurganlık ve olgunluk, bolluk ve şükran ile ilişkilidir. Dolunay’ı kutlamanın bazı popüler yolları, bu temalara odaklanan ritüellerin yanı sıra İlahi Olan’a tapınma, bağışlama ve yetkilendirmedir. Dolunay çemberleri, davul çalma, şenlik ateşleri, dans ve aya uluyan iyi ol’ ile doğada daha fazla kutlama yapma eğilimindedir.

 Döngüler

Güneşin aktif eril enerjiyi temsil ettiği ve ayın alıcı dişil enerjiyi simgelediği genel olarak kabul edilir. Bu aynı zamanda kadınların ay döngüsünü öğrenmeye ve diğer kadınlarla ay çevrelerine gitmelerinin büyük bir nedenidir. Kendimizi yansıttığı için doğal olarak Onun döngüsel doğasına çekiliyoruz. Ay, enerjinin, doğanın ve yaşam-ölüm-yeniden doğuş döngüsünün gelgitini ve akışını görsel olarak hatırlatıyor.

Modern toplumumuzda, mutluluğumuz ve sağlığımız pahasına bile her zaman “etkin” olmak ve üretken olmak için çok fazla baskı var. Bu doğal olmayan beklentiler, dengeli bir yaşam için dinlenme, zevk ve oyun ihtiyacımızı hesaba katmaz. Aylık bir ay çemberine katılmak bize bu kutsal duraklamayı sağlayabilir. Sadece birkaç saatliğine de olsa diğer tüm rollerimizi ve sorumluluklarımızı askıya almak ve kendimize yavaşlamak ve basitçe OLMAK için alan bırakmak.

Bu doğal döngüleri ve daha hassas, sezgisel dişil enerjimizi onurlandırmak, kadınların ay ile birlikte dönmesinin nedenidir. Ruhumuz için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz.

Sen Ay kadar Işıltılı ve Parlak; Ay kadar etkileyicisin.

Unutma Tatlı Kadın;

Başaracaksın;

Burcu Erim Dural

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.