Nisan 2020 Yang Metal Ejderha Feng Shui ve BaZi Yorumları

Daha 2020’nin geldiğini anlayamadan Nisan ayına giriş yapıyoruz. Ve dünya tüm çıplaklığı ve şaşkınlığıyla izliyor ve anlamaya çalışıyor olan biteni. Bahar ve yaz mevsimleri arasındaki enerjiyi temsil eden Ejderha ayına 4 Nisan itibariyle girmiş bulunuyoruz.

2020 Gökse alanda Metal elementini barındırırken yersel dallarda Yang Su’ya sahip, bu ay ise yine Gök Metal ve yersel alanda Yang Toprak Ejderha… Güçlü Su ve güçlü toprak bir alanda çatışırken, diğer alanda içerisinde birleşmeleri de beraberinde getiriyor.

~ Bu ay Elementler Yang Metal Ejderha 庚辰 ~

Ejderha ayı (4 Nisan – 5 Mayıs) güçlü bir Toprak Elementi; Ateş mevsimine (yaz) geçmeden önce Ağaç mevsiminin yakın dönem döngüsünü işaret eden bahar mevsimine ait enerjiyi içinde barındırır.

BaZi 八字
Yang Metal 庚

Bu ayın Göksel alanında bir savaşçının sembolü olan Yang Metal bulunuyor. İçinde bulunduğumuz durumlara baktığımızda, “savaşçı” tanımı dünya ve yaşam enerjileri için her zamankinden daha uygun görünüyor. Geçen ay yaşam bizleri birçok korku ve güvensizlikleriyle yüzleşmeye ve içsel sorunlarımızı bulmaya zorladı. Bu ay ise Yang Metal ile bu karakteristik özelliklerin tümünü somutlaştırmaya başladı. Yani yetenekli ve yetkili liderler, güçlü iradeli, sadık, adil, organize, hızlı ve belirleyici. Yang Metal, doğal komuta ve liderlik yetenekleri nedeniyle liderlik pozisyonlarında da büyük bir güç sergiliyor.

Olağan dışı durumları, yönetimsel olarak nasıl ele aldığımızı yönettiğimizi gözlemlememize izin veriyor.

Ejderha, Toprak Elementi olduğu için genellikle ruhani bir mit olarak adlandırılır. Ancak bu her zaman geçerli bir durum değildir. Bu karışıklığın nedeni, BaZi’deki Ejderha ile Feng Shui’deki Ejderha mit’inin farklı bir anlamlarının olmasıdır.

(Detaylar ve Feng Shui bilgileri için bize ulaşabilirsiniz.)

Dört Sütununuzda herhangi bir yerde bir Maymun işaretiniz var, örneğin: Bu ayın BaZi şablonuna bakacak olursak eğer BaZi haritanızda eğer Maymun işareti var ise, bu ay büyük uyum dediğimiz uyum içinde kendinizi bulabilirsiniz. Bu uyum sonucunda bugüne kadar yapmak isteyip yapamadığınız, ulaşmak isteyip ulaşamadığınız ne var ise bunu gerçekleştirebileceksiniz. Ve bu çabasız olabilecek. (Bu büyük uyum sadece Maymun burçları için değil, saat ve günü maymun ve fare olan birçok kişi için geçerli olacaktır. Ayrıca şans döneminiz de bu şansı kullanabilecektir.)

Bunun yanında 2012, 2000, 1988, 1976, 1964, 1952, 1940 yıllarında doğanlardansanız;

Veya herhangi bir yılın Nisan ayında doğdu iseniz veya

Herhangi bir ayın 08.00 – 09.00 saatleri arasında doğdu iseniz

Kendinizi sabote etmeniz ve kendinizi yoracak veya üzecek düşüncelerin içinde olacağınız bir ay sizi bekliyor olabilir. Örneğin, sağlıksız yiyeceklere karşı aşırı yeme isteği duyabilir, sahip olmadığınız parayı harcamak isteyebilir, pişman olacağınız ve ani kararlar verme gibi bir döneme girmiş olabilirsiniz. Bunun yanında alkol ve madde bağımlılığı gibi bağımlılık özelliklerine düşme gibi sağlıkla ilgili sizinle seçimlerle uyumlu olmayan herhangi bir davranışa yönelebilirsiniz.

Bu enerjisini bastırmak için sihirli bir iksir olmasa da, kişisel farkındalığınız ile bunun üstesinden gelebilir veya kullanabileceğiniz objeleri bize danışabilirsiniz.

Ayrıca Ejderha – Köpek burçları bir araya geldiğinde yer ve gök enerjileri insanlık enerjilerine çok olumlu etkisi olmayacağından seller, su ile ilgili dengesizlikler, toprak kaymaları, depremler v.b. olayların gündeme gelmesi olağan olacaktır. Bunların yanında 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018 yılı doğumlulardan iseniz biraz zorlanacağınız bir ve değişim dönüşüm yaşayacağınız bir ay yaşayabilirsiniz.

Her ay olduğu gibi bu ay da haritalarımızdaki Asilzadelerden bahsetmek istesem dahi Nisan ayında kimse için bir Asilzade ayı olmayacak! Yani olumsuz bir olaydan koruyan kollayan gizli rolleri olan kişi veya yardımcı hiçbir şey olmayacak.

Bunlar dışında kişisel ve dünya olarak gelişim, değişim, dönüşüm ve yeniliklere adımlarımız daha da hızlanıyor. Ateş elementine geçiş yaparken daha derin düşünmemiz ve belki de ruhani gelişim için kapıları açıyor.

Dikkat etmemiz gereken tek şey dengede kalabilmek olacak. Son bir not: bu ay 15- 25 Nisan arası içinde bulunduğumuz durumun en üst seviyesini göreceğimiz için durumun ciddiyeti ve gerçekliğini daha net kavramaya başlayacağız. Bu bir rüya değil; bu gerçek ve çaresizlik karşısındaki acziyetimizi daha net anlayabileceğiz.

Her şeye hâkim değiliz. Burada sadece yaşayan varlıklardan bir tanesiyiz. Bunu anlamak için acı bize yön veriyor belki de.

Yaşama ve dünyaya saygı duy. Her şey bizim için değil, biz dünya içiniz…

Burcu Erim Dural

Chineseastrologer

Şifa SANATLARI

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.