Mart 2023

“Her birimiz ışığın kendisiyiz, sadece kendi ışığımızı bulmaya ve kendi ışığımızı parlatmaya ihtiyacımız var.”
Burcu ERİM DURAL

6 Mart itibariyle, Su Tavşanı yılının Tavşan ayının enerjisine girdik. Bu ay göksel ve yersel enerjilerin besleme ve büyütme döngüsü değişim gösterdiği ve aşırı yin olduğu için önem verilmesi gereken bir ayda olacağız.
Tahminlerimi bir süredir takip edenler veya bunları dinleyenlerdenseniz, bu yılki temanın tamamen karar alma, ilişkiler, köklü değişimler, yerleşim, sahip olma, sahiplenme, teknoloji, sağlık ve ekonomiyle ilgili olduğunu anlayabilirsiniz.
Bir süredir yazmak istesem ve yazmak istediğim halde elimin klavyeye hiç uzanamamasının nedenlerini biliyor ve yaşıyoruz. Ancak şunu özellikle yazmak istedim ki Mart ayı daha çok kadınlar ve çocukların gündemde olduğu, güvenliğin ve güzelliklerin ortaya çıkmak için çabaladığı; bir yandan da öfkenin daha da arttığı bir ay olabilir. Sakinliğin gündeme gelmesi gerekirken haksızlığın ortaya çıktığı bir ay olabilir. ( Ayrıca bazı konularda Batı ve Doğu alanlarına dikkat etmemizi öngörüyorum. Bir not daha düşeyim çocukları güvene alın. Şubat daha hiçbir şey; kadınlara ve ailenize sevdiklerinize sahip çıkın.)
Tavşan Ay’ı şifacı bir ay ve her şeyi iyileştirmek için bazı durumları ortaya çıkaracak. Sakinliği ve dengesi ile birçok ilişkiyi, yeniliği, başlangıcı uyandıracak olan olumlu aylardan da bir taraftan.
Umuyorum ki bu ay özellikle insanlığın ve kadınların değeri daha da anlaşılır. Anlayanlar ile birlikte iyileşebilir, iyileştirebiliriz çünkü. Çünkü kadınlar, dünyamızı iyileştirecek bilgeliğin taşıyıcıları.
Dünyada tüm olanlar her birimize “uyanın bir yerde hata yapıyorsunuz” diyor. Her şey bizlere ve sizlere içimizdeki kadim bilgiyi geri alma zamanının geldiğini gösteriyor, böylece ileriye doğru yeni bir yol açabiliriz.
Binlerce yıldır, içsel bilişimizin dışında şartlandırıldık, karanlığa göz yumduk bir gün güneş doğar dedik. Ama o karanlık içinde aydınlığı kaybettik. Yol göstermeleri için sadece yetkililere, kendimiz dışında herkese ve öğretmenlere baktık.
Bir olmayı ve birlik duygusunu bıraktık. Zamanın içinde ilerlerken kalbimizde boş eğlenceleri kucakladık.
Şimdi her an sen ile yürüyecek olanın kendin ve kadim bilgeliğin olduğunu hatırlama ve hatırlatma zamanı değil mi? Evet Mart ayı daha çok dişil enerji ancak; bence kadın veya erkek, yalnız ya da kalabalık, kendin olmanın ve sonra bir olmanın zamanı var mı? Zamanı varsa o da şimdi.
Bu ay birçok kişi için yeni ilişkilerin başlaması, eski ilişkilerin perçinlenmesi, bazı gizli durumların da ortaya çıkması söz konusu olabilir.
Bu ayın elementleri Yin Su Tavşanı ayrıca toprak kaymaları ve deprem risklerini de bazı günlerde tetiklemeye devam edebilir.
Bu yıl hiç olmadığı kadar önemli doğa ve doğa olayları. Doğa saygı, insanlar şefkat ve sevgi istiyor. Bu da ayrışarak değil birlikte; bir ağaç ekerek değil bir orman oluşturarak gerçekleşebilecek. Zaman doğanın zamanı ve onun bizlerin hiçbir sözünü dinleyecek hali kalmadı.
Ya biz onu isteyerek kucaklayarak dinleyeceğiz; ya da o bize kendini istemediğimiz şekillerde dinletmeye devam edecek.
Vakit doğa, vakit şefkat, vakit kadın, vakit iyi insan olma vakti…

Devamı gelecek..

ChineseAstrologer

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.