Mayıs 2021 Yılan Ayı Genel Analiz

5 Mayıs’ta Yin Su  Yılan ayını karşılıyoruz. Ateş ile suyun dansını yaşayacağız bu ay.  Gök herşeyin sakin, dingin, anlayışlı ve net olmasını isterken yersel alan

(yönetim, insanlar, canlı varlıklar v.b) her şeyin isteğim doğrultusunda olmasını talep ediyorum diyor. Böylelikle kadersel plana kafa tutan bir yaşam formları insanlık, canlılar ve dünyanın daha da anlaşılması zor bir yöne gittiğini görüyoruz. Oysa ki Göksel Şans bize mucizevi bir şans sunarak sukunet, refahlık, ve huzuru sunarken. bu nedenledir ki Ateş ile Suyun dansı bir nevi iyi ve kötü – güzel ve çirkinin dansına dönüşüyor Mayıs 2021 itibariyle.

Her şeyin Yin oluşu ani beklenmedik davranışlar, isyan ve birikimler sonucu olabilecek sorunlara gebe. Kısacası Yılan yaşamımıza daha fazla değişiklik ve hareket getiriyor !

Yılan ayı, resmi olarak Yaz sezonuna geçerken bizi ateş elementine geri getiriyor. Bu yılki enerjiler geçen seneye nazaran daha coşkulu ve sınır tanımaz olabilecek.

Öncelikle, Yılan aynı zamanda bir mum gibi bir Yin Ateş elementidir. Hatırlarsanız, Yin Fire silah sesleri, ateşli patlamalar ile ilişkilendirilir. Nükleer testlerle ilgili artan tehditler veya faaliyetlerle bu ay daha fazla silahlı saldırılar veya  ateşli kazalar şaşırtıcı olmayabilir. Özellikle Kaplan ve Maymun burçlarını işaret eden günler saatle ve zamanlarda bu ay ateşli kazalara, saldırılara vb gibi olaylara tanıklık edebiliriz. ( Bazen tarih versem de danışmanlıklarımızda hangi günlere dikkat edilmesi gerektiğini tek tek yazdırıyoruz. )

Ancak yine de yılın getirdiği etki ile bir uyum söz konusu olduğu için bu tehditlerin sonunun getirilemeden biteceği veya çözüme ulaşacağına veya değişime uğrayacağına inanmak tercihim.

Dünya kesinlikle büyük bir dönüşümün içerisinde. Yılın etkisiyle, ülkesinin nüfuzunu geri kazanmak için hiçbir şeyden vazgeçmeyecek, ideolojiyle beslenen  liderler ve yönetimler ateşin etkisi ile güçlerine daha fazla aşık olabilirler. 

Covid-19 a gelecek olursak bu aralar yavaşlamaya geçse dahi tam olarak bitişi 2024 ü bulacak diyor enerji geçişleri. Bunları hep birlikte yaşayıp göreceğiz.

Mayıs Yılan , bu ay Domuz burçları ile için bir çatışma halindedir demiştik videomuzda. Bu çatışma herkeste farklı konulara denk gelse dahi genel olarak ilişki alanınıza dikkat etmek için iyi bir zaman olabilir. Çatışmalar, değişim ve gelişim için bir adım attırabilir. Bazı konuları düşünmek için de iyi  zamanlardır. Bu durumları böyle değerlendirmekte yarar görüyorum.

Eğer Ateş elementi sizin için uygun değilse, sağlığınıza dikkat etmek, vücudunuzdaki veçevrenizdeki olumlu elementleri arttırmak size iyi hissettirecektir.  (olumlu elementler ve bilgi için buradan ulaşabilirsiniz)

Bu ayla birlikte temennim şudur ki; artık bilgeyim demek değil bilge davranmak, iyiyim demek değil iyi olmak, görüyorum demek değil görmek ve gösterebilmek amaç edinilmeli.

Ancak Ego’yu böyle kırabiliriz diye düşünüyorum. Nefesini başkasına veremezsin ancak orantılı ve dengeli nefes alabilirsek herkese yetecek nefesimiz olacak. Kendimiz olabilirsek diğerlerini umursayabileceğiz.

ChineseAstrologer

Burcu Erim Dural

( Şükranlarım önce Yaradanıma, zihnime, nefesime, bedenime, ruhuma ,biricik yol arkadaşım, desteğim, yön verenim eşime, aileme, eğitmenlerime, dostlarıma ve tüm yaşamımda var olmuş zarar veren seven herkese iyi ki varsınız )

Resim : Red Snake, Zhang Daqian (1899-1983), China Guardian’dan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.