Fare Yılının Son Dolunayı 2021 Ocak

Bu dolunay karşıtlıklar, gerçeklik, disiplinsiz davranış veya bir yabancılaşma duygusu hakkındaki karşıt görüşleri gösterebilir. Neyse ki, Ay enerjisi Öküz ile şans döngüsünde artış, ruhsal cömertliği de getiriyor bir nebze de olsa. Tamamlanmayan işler tamamlanmaya, azlar çoğalmaya başlıyor.  Sır perdeleri aralanıyor, doğa ana öfkeleniyor ve tüm maharetiyle doğanın tüm gücünü salıyor dünyaya beni hatırlayın dercesine.

Öfke kontrolünde hakimiyet istiyor.  Elektrikli aletler ve ufak tefek dikkatsizlikler artabilir bu 5 gün. Duygusal olmak veya dürtüsel davranmak daha kolay olacağı için ani, istemsiz çıkışlar zorlayıcı olabilir. Bu kadar da olmaz dediğimiz şeyler artık gözünüze batacak şekilde ilerleyebilir.  Fare gizli olanı sevmez, hemen ortaya çıkarmak için çalışır. Bu nedenle yeni kalıplar ve yaşam alışkanlıkları yaratmak için herhangi bir aksaklığı şansa ve olumluya çevirmenize destek olabilir.

Dolunay etkisini en derinden hissedecek ve olumlu açıları benimseyecek burçlar bu ay Fare, Maymun ve Ejderha yıl, ay veya günlerinde doğanlar olacak. Kaplan, At ve Köpek burçları biraz etkisini sert hissedebilecekler dikkat.

Diğer burçlar ise döngünün başlangıcında olacakları için Şubat ayındaki dolunayda etkileri değişecek ve yorum yapılabilir duruma geleceklerdir. Ancak her zaman dediğim gibi burçların ötesinde; tüm dünya bu dolunay sonrası güçlü enerjilerden payını alacak.

Nasıl mı?

”Biz insanlık olarak Yer ve Gök enerjileri arasında onların etkisi altındayız. Bu acziyetimizi görmeden onlara hakimmişçesine yaşamaya çalışıyoruz.  Bu cahilce hareketlerimiz neticesinde doğayı akışına bırakmadan ilerlemek istedik nankörce. Ve bu arada biz akışta olmayı öğrendik kendimizce.

Gün ve aslında 2021 senin günün Doğa demek zorunda kalacağız. (25’i itibariyle.)

Estirecek rüzgarını hiç es vermeden, yağdıracak yağmurunu hiç aman demeden. Yer patlayacak dağlarını, sallayacak yeraltını; gök akıtacak kırgınlığını insanlığa. Dur derken dinlemediğimiz zamanların alacak köklü intikamını her birimizden.

Burada yağmıyor yağmur, sallanmıyor yerler diyen cehalet dolu insanlara yavaş yavaş gösterecek gücünü en sevdiği yerden.  Elektrikleri kesecek, karanlığa yer verecek yer yer. 2021 kurak gelecek, su isteyecek insanoğlu; su istediğinde bol verecek dengesini aldığımız dünya bizi daha da dengesizleştirecek.

Bu nedenle; sevgili Yeryüzü ve Gökyüzü yaşamımız boyunca size ihtiyaç duyduk ve ölene dek bu böyle devam edecek. Sizler Yüce Yaratıcı’nın bize sunduğu en yüce şeylersiniz ve size minnetlerimizi sunarak başlıyoruz bu dönemeçte…

Minnettarım her bir zerrenize. (2021’de devam edeceğiz bu kehanet tadında şairane yazılarımıza)

(Dolunay’a Ay döngülerine, Astrolojiye inanmam diyenlere Güneş açmadığı gün; karanlıkta kaldığınız gün bu dediklerimizin ne kadar doğru olduğunu anlayacaksınız biliyorum. Geç olmasın; Yaradan’a, dünyaya, yeryüzü ve gökyüzüne inanmaktan öte değer verip artık zarar vermemeye başlamalı. Yoksa Mars’ta kurtarmayacak, birikmiş altınlarda…)

Biz Dolunay’ dönelim 🙂

Yine bir Dolunay. Bazılarımız için güzellikleri beraberinde getirirken bir kısma da tabiri caizse kalbini sıkıştıran; kendini sorgulayan ve yaşamı bir yere yetiştirecekmiş gibi yaşatan birkaç gün yaşatıyor. Aslında hepsi kendi değer alanlarımızı bulmak ve kendimizi daha yakından tanımak için gerçekleşiyor.

Dolunayda bilindiği gibi duygular hat safhaya çıkar ve üzerine duyguların en karanlık derinliklerine götürebilir. En derin çözülememiş acılarımızla yüzleştirebilir bu dolunay…

Mistik ve derin deneyimler dolu bir 5 gün bizleri bekliyor.

Yin Yang, Eril ve Dişil bölgeler karşı karşıya aynı zamanda yan yana iletişimdedir. Bu, içsel iletişim bilinçsiz olduğunda, yaşamın paradoksları ya da belirli bir durum tarafından ezilmiş, yorulmuş gibi hissettirir. Oysa, içsel mistikleri, Tanrı’nın (eski dişil bilgelik öğretilerinin birikmiş rahim bilgeliği) arayışında uyandığımızda, iki görünür karşıtın hem eş zamanlı olarak hem de ilahi olarak kabul edilebildiğini zamanla görebiliriz.

Bu farkındalık kelimelerden çok anlamı anladığımızda ortaya çıkar.

Adım attığımızda her şeyi ilahi bir eylem olarak gördüğümüzde, yolumuzda karşımıza çıkan işaret tabelalarını dikkate alarak yolumuza yöneldiğimizde yol büyülü bir zaman dilimini içerir.

İşte bu büyülü zaman dilimi yaklaşırken, eski karmik derslere ve davranış kalıplarına tanık olabiliriz. Ve bağımlılıkların çözülmemiş acıları maskelediğini fark edebiliriz.

Bu dolunay, mağduru oynama, geçmişi, başkalarını suçlama, başkası uğruna kendinizi feda etmiş hissetme duyguları ve zihniyetiyle sonuçlanan eski hikayeleri aşmak için çok iyi bir fırsattır. Kendiniz ilerlemediğiniz müddetçe, hakiki sonuç alamadığınızı fark edemeyeceğiniz zaman olacak.

Bir düşünün yaşamınıza ve varoluş hallerinize nasıl bağımlı olduğunuzu ortaya koyan bu dolunay size ne öğretebilir?

Bunu en iyi siz anlayabilirsiniz.

Bu mükemmel bir zaman. Bize yavaşlığın, en kutsal enerjisine iten ayın ritmini takip edebilmemizi sağlayan mükemmel bir zaman. Bize yavaşlamamızı, duygularımızı yaşamamızı ve nazik olmamızı fısıldıyor.

Karma, kader, yaşam çarkı ne derseniz; hepsi bu döngü içerisinde tekrar ediyor. Zorlu zamanlar. Dünya dengesini bulmaya çalışıyor; insanlarda kendini bulmaya, neden burada olduğunu anlamaya çalışıyor. Şubat yeni yılın ilk enerjilerini getiriyor ve dolunay ile uğurluyor 2020’yi.

Bugün bolca gülümseyin, geçmiş aklınıza gelecek teşekkür edin ve saygılarınızı sunun ama asla geriyi düşünmeyin. Yeni bir alana girmek için ya alan açacaksınız ya da tekrara düşecek. Bu nedenle döngü neyse görün izleyici ve öğrenici kalın.

Bolca olumlu şeyler hayal edin, adaçayı, tütsü veya bir mum yakarak meditasyon yapın, dua edin ve iç mekanınızı arındırmak için zaman ayırın.

2020 özel bir yıldı. Bu dönemler daha da özel.  Kendinize ve yaşamınıza bakma, görme, anlama bir yandan da hasat zamanı.

Büyük bir çekicilik gücüne sahip bir bolluk Yin Toprak Öküz ayının son zamanları ve Dolunay soru sormak, öğrenmek, anlamak, yön vermek için mükemmel bir zaman.

Bu mükemmel zaman;

Ruhsal ilerleme yol alma ve kader yazman için size alan veriyor.

Güvende kalma çabası içinde; başkaları için kendinden vazgeçmeyi bırakmana destek oluyor;

Bu zaman; iyi bir erkek ya da iyi bir kız/kadın olarak memnun etmeye çalışarak yaşamak ve ışığını azaltmak yerine kendi ışığını arttırmaya başlamanı ve devam etmeni öneriyor.

Zaman “Ben” dediğin şeyi dolunayın karanlığından çıkartıp “Kendin” olma; sorumluluğunu alma, kendini tanıma ve ışığını yayma zamanı.

Hadi kalk başlıyoruz…

Burcu Erim Dural

ChineseAstrologer

Tüm hakları yazarın kendisine aittir. Yazar adı ve kaynak kullanarak kullanabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.