Yin & Yang

Çoğu insan Yin ve Yang teorisine aşinadır. Görünüş basittir, çoğunlukla siyahın Yin ve beyazın Yang olduğu bir Tai Chi diyagramının resmi ile temsil edilir. Yin ve Yang birbirine bağlı, tamamlayıcı ve dinamik gerginlik durumunda bulunurlar.

Yin içinde Yang, Yang içinde Yin vardır. Bu, Tai Chi diyagramının karşıt bölgelerindeki siyah ve beyaz noktalar ile sembolize edilir.

Evrende her zaman iki tarafın bulunduğunu yerin ve zamanın, herşeyin değişkenliğini gösterir. Gecenin en derin bölümünün yepyeni bir güne ait tohum olduğu veya güneşin en yüksek noktasında olduğu zaman içerisinde geceyi barındırdığını anlamak yaşamı anlamaya başlamaktır. olduğu gibi.

Görünüşte basit bir teoridir. Ancak bunu günlük hayatta uygularken derin anlamlarını okumak ve kendini akışa bırakmak çok zor olabilir. Geleneksel Çin Tıbbı, Akupunktur, Çigong, I-ching, Çin Astrolojisi  vs. dahil olmak üzere birçok Çin metafiziğinin temelidir.

Hayatın anlam kazandığı bu kavramın ardında yatan derin anlamı gerçekten kavradığımız zaman alabilir. Gerçekliğin derinini görebilir ve her şeyin evrende nasıl etkileştiğini gözlemleyebilirsiniz. Bir akarsu, orman, bir dağ veya bir deniz olsun, doğanın zeka ile bağlayan tüm yaşam formları ile size birlik duygusu vermek ve size varlığının en içteki özü ile teması anlamamıza olacabilir. Bu öz büyü ve gizemle doludur.

Yin ve Yang’ın doğasını tanımlayan dört ana yön:

Yin ve Yang mutlaktır. Hiçbir şey tamamen Yin ve tamamen Yang değildir. Her yön, diğerinin doğuşunu içerir. Yin ve Yang asla statik değil, sürekli değişen bir denge halindedir.Sürekli ve karşılıklı olarak tüketen ve dönüşüm geçiren bir ilişkiye sahiplerdir. Yin ve Yang’ın doğası sürekli olarak akar ve zamanla değişir.

Biri bir diğeri olmadan var olamaz. Yin ve Yang’ın bu ilişkileri birbirine bağlıdır. Hiçbir şey tamamen Yin ya da tamamen Yang olamaz. Tam bir Yin’e ulaşıldığında  Yang büyümeye başlar. Yin, Yang’ın tohumunu ve tersini içerir. Yin, Yangı ve Yang ise Yin’i harekete geçirir.

 

Burcu ERİM DURAL

Chineseastrologer

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.