2020 Ekim Şimdi Başlıyor…

Şimdiye kadar, Su Elementi korku ve kaygı duygularıyla ilgili olduğu için birçok atıfta bulunduk. Artık başka bir duyguya, öfkeye iyice baktığımız için önemli olduğunu düşünüyorum.

8 Ekim’de Sonbahar sezonunun sonuna geçiyoruz. Köpek ayı, kış uykusu, koruma ve korumaya hazırlık için son dönüm noktasını en uygun  şekilde sembolize eder. Daoist BaZi’yi bir süredir takip ediyorsanız, Köpek ayının “Ateş Mezarı” olarak da adlandırıldığını hatırlayabilirsiniz. Bu, Ateş Elementinin tamamen yok olduğu ,öldüğü zamanı temsil eder. Yani sevinç, iyimserlik, umut ve kutlamadan sorumlu temel enerji hakimi olan ateş, şimdi resmen yaşam döngüsünü tamamlamak için gözden kayboluyor.

Bu ateş ile ilgili kazaların olmayacağı anlamına gelmiyor, tam tersine artış gösterebilir ki Trabzon ve Hatay ‘da meydana gelen bu etkidir. Bu ay yeni enerji alanına girerken, ruha dönüp öfkemizi kontrol etmemizin tam zamanı . Kızgın mısın? Bastırılmış, hüsrana uğramış hisleriniz mi var? Korkmuş, endişeli, güvensiz, kabadayılık, şok hissetmekten bıktınız mı? Öfke, kabul ve ifade gerektiren derin bir yerden gelir. Bu zamanlarda, öfkemizi kontrol altına almanın sağlıklı yollarını bulmamız ve onu bastırmanın ne kadar tehlikeli olduğunu hatırlamamız aşırı önemli.

Öfkenizin kökenini bulmak ve bunu iyileştirmek için  www.sifa-sanatlari.com dan bize ulaşabilirsiniz. Öfkeden kurtulmak yerine onu güçlü bir müttefik olarak kullanabilirsiniz. Mükemmel bir enerji kaynağı oluşturabilir. Ancak kökeni bulup bir yakıt haline getirmediğinizde yaşamınızı sabote eden, sistemimizi yok eden ve kalbimizi zehirleyen bir duygu haline gelebilir.

Daoist BaZi’ye gelecek olursak;

Ekim 2020  Yang Ateş Köpek

Köpek (8 Ekim – 7 Kasım)., Metal sezonuna ait bir Toprak Elementidir. Köpek ayrıca tüm pozitif ve koruyucu sembolik yıldızlardan yoksundur. Gizemli, mistik ve ruhanidir.  2020 Köpek ayı diğer aylara nazaran bizi yavaşlamaya ve duraklamaya zorlayabilir. Bu duraksamayı zorlu dönemlere  hazırlık  gibi düşünebiliriz. (2020 Kasım ve Aralık Su sezonuna geçtiğimizde zorlu günleri de beraberinde getirecek gibi).

Yaratıcılığın merkezini temsil eden Göksel enerjiler  yeni, devrimci fikirleri ortaya çıkarabilirler. Diğer yandan, bu açık ara hayalperest fikirlerin oluşması nedeniyle bazı kişilerin gerçek dışı görünmelerine, yanılsama içinde yaşıyorlarmış gibi görünmelerine veya gerçeklik duygusu taşımamalarına da neden olabilir. Dengeye dikkat.

Bu ay enerjiler o kadar güvenilir değildir,. Çünkü Köpek burcu tarafından zayıflatılmıştır. Diğer bir deyişle, umut ve güven duygusu bu ay büyük ölçüde sorgulanacak. Sarsıntılar, depremler, aşırı yağışlar, seller vb. durumlar yaşanabilir. Özellikle 28, 29, 30, 31 Ekim’e dikkat. Birçok açıdan üst yönetimin krizler yaşayacağı alanları da temsil ediyor. Örneğin  ABD seçimleri için çok kritik bir aydır. Aynı zamanda Ülkeler arası gerginlikleri ve anlaşmaları da tetikleyecek. Öfke ve İntikam duyguları bu ay her zaman zirvede olacak. Başrol onlara ait. Umut kasvetli olduğunda, öfke alevlenir. Dahası, tarih bize gösteriyor ki, yatırımcılar sezonun belirsizliklerinin etkilerini hissederken, “Kara Ekim” sırasında hisse senedi piyasasının geleneksel olarak istikrarsızlık (düzeltme veya çökme) dönemleri yaşanacak..

Asilzade ( Koruyucular ) Köpek Ayında Asilzade yoktur.

Bu dönem eğer aşk sorunları yaşıyor ve Aşk ile ilgili hiçbir gelişme kaydedemiyorsanız üzülmeyin. Çünkü Köpek ayında ( Aşk Çiçeği ) de yok.

 

Bu ay ç.atışmaların bol olacağı bir ay olacağını yazmıştık. Bunlardan en bariz olanını Ejderha Yılı’nda (1940, 1952, 1962, 1976, 1988, 2000, 2012) doğanlar yaşayabilirler.
Aynı zamanda Ejderha Ayında doğanlar (4 veya 5 Nisan – 4 veya 5 Mayıs) ve Ejderha Günü’nde ve Ejderhanın Saati’nde doğanlar (yerel saatle 07:00 – 09:00) çatışma yaşayabilirler. Her çatışma kötüye işaret değildir. Değişim; dönüşüm; gelişimin başlangıcı olabilir.

Bu ay 10 ve sonrasında Ekim arasında gerginliği arttırıcı etkiler mevcut. Öfkenizi kontrol edin. Çünkü kendinizi ve /veya çevrenizdekileri öfkeli ve hırçın görebilirsiniz.

Ekim ayı  iletişimsel sorunu düşündürtse de kollektif olarak özellikle Ekimin ikinci haftası itibariyle Covid-19 önlemler hakkında değişiklik gündeme gelebilir.  Belli başlı bölgelerde kısıtlanmalarda artış görülebilir.

Ekim ayı boyunca sakin olmakta ve akılla davranmaya çalışarak dengeyi kurmak önemli. Bunun için olumlu etkiler ve birleşmeler mevcut olsa dahi 13 Ekim, 16 Ekim, 19 Ekim, 25 Ekim, 28 Ekim ,29 30 Ekim ve 31 Ekim tarihleri riskli ve enerjisi ”toprak cezası ” enerjisi dediğimiz çatışma enerjisini içeren tarihler. Toprak kaymaları, kazalar, deprem ve hastalık artışı gibi durumların artması nedeniyle dikkat edilmesi gereken tarihler olacak.

Yine de pozitif alan daima mevcut. Finans, dostluk, destek enerjileri bizlerle olacak. Biraz daha sukunet, anlayış ve gülümseme diliyorum herkese.??‍♀️?‍♀️?‍♂️❣

”Ait olduğunuz Yüce Ruh,
yapmanız gerekeni yapacak,
gitmeniz gereken yolu açacak kadar
yakın olsun kalbinize.”

ChineseAstrologer

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.