Yılan Ayı Dolunayı Zıtlıklar Zamanı

Şimdi  19.05.2019 daki  Dolunay’a yaklaşıyoruz. Batı Burcu olarak Akrep burcunda gerçekleşecek Dolunay, Çin astrolojisinde gün bazında baktığımızda; Ejderha günü ve ay olarak Yılan burcu ayında gerçekleşecek.

BaZi , Çin Astrolojisi, Çin tıbbı ve felsefesini içeren tüm enerji çalışmalarında tüm doğa olayları büyük önem arz eder. Bu nedenle, dolunaya özel güzel enerji çalışmalarımız bu doğa olayının bedensel ve ruhsal dengemizi bozmasına engel olmak açısından bu çalışmaların yapılmasını tavsiye ediyorum.

Dolunay, en az iki ay önce içerisinde olduğumuz, yüzleştiğimiz meselelerin doruk noktasıdır. Yeni ay ise, genellikle dolunayın tam tersi yeni başlangıç ve bitişleri temsil eder.

Bu Dolunay özellikle para, mülkiyet ve bunun bizim temel değerlerimizi ve arzularımızı nasıl baltaladığımızı, yaşamımıza nasıl yansıdığını düşüneceğimiz bir dolunay olacak.

Domuz yılı ve Yılan ayı üzerinde gerçekleştiği için ters bir kesişme yaşanıyor. Yani tüm zıtlıklar ortaya bir bir dökülüyor ve daha da dökülecek gibi gözüküyor. Kontrolden çıkmamızı, psikolojik olarak en büyük korkularımızla yüzleşebileceğimizi zamanlar içerisinde olabiliriz. Bu yüzleşmeler ne kadar acı verici olursa olsun, onları aşabilmemiz ve daha fazla kişisel gücümüzü açığa çıkarmamazı, deneyimlememizi istiyor aslında.

Bu yüzden, finansal korkularınızla yüzleşmeye zorlandıysanız, en değer verdiğiniz şeyi kaybetmekle sınanıyorsanız bu dolunay, kalbinizin iç sesini daha yakından duymanızı öneriyor olacak.  Yine sıkıntılı süreçleri, gerilimli ve stresli ortamları, histeriyi korku temelli düşünceleri teşvik eden zihnin zorlu sesini sürekli duyacaksınız. Hatta bedensel ağrılar, halsizlik ve yorgunluklar olabilecek. 

İyi ve kötünün kendi içinizde,çevrenizde,yaşamınızda ve evrende ayrıştığı, karşı karşıya geldiği zamanların başlangıcı olacak. ( daha fazla söze gerek yok bence)

Bazılarınız ekonomik kaynaklar ve para konusundaki çatışmaların aileleri nasıl ayırabileceğine şahit olabilirsiniz. Adalet ve haksızlık temelli konuların hayatınızın merkezine oturduğunu hissedebilirsiniz. Dersler sonuçta duygusal yaralarımızı çözmek ya da yaratmaya çalıştığımız her şeyin düzgün temele oturup oturmadığını göstermek için varlar.

Evet bu dolunay ve sonrası zorlu geçebilir, ancak geniş bakıp derin bir bakış açısıyla görebilirsek çok büyük yaşam dersleri ve yeniliklere de gebe.

Bu ay kendi iç benliğimize ne kadar iç görü kazandırdığımıza bağlı olarak, ya büyük darbeler içinde yorulacak ya da tohumlanmış iyi niyetlerin mutlu bir hasatını göreceğiz. Yani bir nevi hasat zamanı..

Niye diye soracak olursanız; çözülemeyen meseleler genellikle dolunayda yaklaşırken yoğunlaşarak sizi onları çözebilecek bir ruh haline getirebilmek için zorlar. İç sakinliği sağlamanın anahtarı, gözlemci kalmak ve anlamaya çalışmaktır.

Domuz yılı Yılan ayı dolunayı bu iki haftada uzun ve büyük bir yolculuk olacak. Tüm zıtlıkları içerecek ve karşı karşıya getirecek.

Bize duygularımızla değerlerimiz arasında dengeli bir yol bulabilirsek yumuşama, yenilikler ve güzellikler yaratmanı da fırsatı verecek.

Güzellikler daima yanı başınızda  olsun.

Sen ; ciğerlerinde ay tozu, gözlerinde yıldızlar sen kozmosun çocuğusun ve gökyüzünün hakimi.

Chineseastrologer.

 

Burcu ERİM DURAL

iletisim@sifa-sanatlari.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.