Mayıs 2019 Yılan Burcu’nda..

 

Mayıs ayı Çin Astrolojisinde Yılan Sembolüne aittir. Ve Mayıs ayı enerjisi (6 Mayıs itibariyle hissetmeye başlarız ve 6 Hazirana kadar  bu enerjiyle bütünleşiriz.  Bu enerjiler iyimserliği, umudu ve yenilenme duygularını işaret eder.

Bugün bir danışanımızla konuşurken sadece astroloji değil başka bir alan açtığımızı söylemesi ile gerçek hedefimize ulaştığımızı teyit etmiş olduk. Astroloji sadece buz dağının görülen bir yüzü aslında. Kendimizde dönüştürdüğümüz ve başkalarına da destek olmayı hedeflediğimiz şey dönüşüm ve gelişim.

Kader, özellikle BaZi ve enerji dünyasında ilginç bir konudur. Merak ediyoruz: ne kadarının sabit olduğunu ve ne kadarının değişime elverişli olduğunu? Yine de hepimiz kaderin kendi yaratıcılığımızın ve gerçekliğin bir ürünü olduğu konusunda hemfikir olabiliriz. Belirsizlik, hayal kırıklığı ve büyük engeller kaçınılmaz olarak varlığımızın bir parçası olacaktır, ancak sebat ve dikkatlilik, koruma kalkanlarını ve aydınlığımızı açığa çıkarmamıza, bizdeki yaşam sevincinin ortaya çıkmasına, zorlukların üstesinden gelmemize yardımcı olabilir.

Bunları isteyenlerle detaylı olarak konuşacağız. Bu arada Mayıs 2019 ile birlikte ,yeni aya ve yeni enerjilere hoş geldiniz.

Yada süregelen döngünün hayatınızın bir sonraki bölümüne .

Bu ayın temsil ettiği Element Toprak Yılan

Yani bu ay koşulsuz sevgi, kadınlık, duygusallık ve doğurganlığın anlamını özetler.  Enerji, evde daha sakin, dengeli ve huzurlu hissetme, sağlıklı, rahat olmanın ve refahın özünü artıracak. Ayrıca temelleri iyi atılmamış birçok  şeyin yerinden olduğunu görebiliriz.

Temelleri iyi atılmamış ile neyi kastediyoruz. Zayıf bir temel, birinin hayatında nasıl tezahür eder? Bunları  örnek sorular üzerinde düşünebilirsiniz.

Evden eve geçiyor olabilirsiniz (yani, henüz tamamen yerleşmek için kalıcı bir adresiniz yok).
Çok seyahat ediyorsunuz; bu nedenle, kendi evinizin konforundan uzaktasınız.
Eşinizde veya çocuklarınızla çatışmalardan kaynaklanan bir uyumsuzluk sorun yaratıyor olabilir.
İç dünyanız kargaşada ve kararsızlık içerisinde. Bu da kendinden şüphe duyma, yalnızlık, güven veya amaç eksikliği, güvenememe, sürekli endişe ve şeylere / insanlara / olaylara aşırı tepki verme ve aşırı duyarlılık duyguları olarak ortaya çıkıyor.
Güçlü bir manevi veya bedensel pratik veya rutininiz yok (meditasyon,qigong veya yoga gibi)
Hayatınız her an sallantı içinde gibi hissediyor olabilirsiniz.

Yukarıdakilerden herhangi birine sahipseniz  Yin Earth 己 ayı, yaşamınızdaki öncelikleri incelemek ve yeniden başlamak için mükemmel bir zaman olacak. Böylece  daha sağlam bir temele geri dönebilirsiniz.

İşte sağlam bir temel için yapmanız gerekenlerden bir kaçı;

Yardım isteyin. Zoru ve kolayı  paylaşın.
Yoğun programınızdan zaman ayırın; yavaşlayın ve kendinize hak ettiğiniz zamanı ayırın. (sıcak bir banyo,iyi bir kitap veya hafif bir müzik dinleyerek).
Parka (veya arka bahçenize) gidin ve ayakkabılarınızı çıkarın. Ayağınızın tabanının altındaki otu ve toprağı hissetmesine izin verin.
Bir bitki yetiştirin.
Evde daha fazla yemek pişirin.
Seyahat ediyorsanız, ailenizin çerçeveli bir resmi, en sevdiğiniz kokunun olduğu, en sevdiğiniz ev terliği veya bornoz gibi evinizi hatırlatan bir şeyleri yanınızda götürün.
Bir akşam yemeği bir araya gelmek için pozitif veya yardımsever kişileri yeni veya geçici evinize (restoran veya barlarda buluşmak yerine) davet edin ve eğlendirin ya da geçici bir ev partisi verin. Bu, kahkaha, kutlama ve baş dönmesi ile aramızdaki alanın enerjisini aşılamaya ve yükseltmeye yardımcı olabilir.
Tüm “İnsan Uyumu” yıldızlarının uyarılmasını ve korunmasını sağlamak için evinizin Feng Shui’sine de dikkat edin. Bu, aile üyeleri arasında iyi sağlık ve kişilerarası ilişkilere olumlu destek sağlayabilir.

 

Bu ayki Çatışma Enerjileri

Çatışma enerjisi bu ay çok daha ciddi ve yoğun. Çünkü Yılan ayı Domuz yılı çarpışacak. Dolayısıyla, eğer bu yıl zaten çatışmadaysanız , bu çatışma enerjisinin iki kat artacak demektir. Yılan 巳 veya Domuz 亥 yılında doğmuşsanız, makalenin bu bölümüne dikkat edin.

Yılan Yılı 巳 (1917, 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013)
Domuz Yılı 亥 (1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007)
Not: Yılan  veya Domuz 亥 hayvan levhası Gün Sütununuzda belirirse çatışmanın önemli olduğunu unutmamalısınız. Çin BaZi grafiğinizi zaten bilmiyorsanız, bunu hesaplamak daha zordur. Eğer ilgileniyorsanız, kendinizin çatışmalarını almak görmek için benimle iletişim kurabilirsiniz.

Bu ay önemli engellerden veya kazalardan kaçınmak için aşağıdaki önerileri dikkate alın:

Anahtarlıkta veya çantanızın içinde yeşim bir maymun kolye  taşıyın.
Özellikle çok fazla yoldaysanız, sürüşünüzde ekstra uyanık olun.
Bu ay hava yoluyla seyahat ediyorsanız, seyahatinize başlamak için bir Nobleman günü seçin; böylece seyahatte aksaklıktan kaçınabilirsiniz.

Kayıp bagaj, iptal edilmiş veya gecikmeli uçuşlar, son dakika ertlemeler, huysuz, hasta, müdahaleci veya düşüncesiz kişilerin yanına oturması gibi terslikler yaşayabilirsiniz.
Bu ay daha fazla deniz ve hava kaynaklı kaza göreceğiz. Bu yıl zaten Boeing 737 Max 8 debacle (hava) ile ilgili drama ile Norveç (deniz) den 1.300 yolcunun kurtarılmasına yol açan Viking Sky yolcu gemisini gördük. Bu nedenle, özellikle gökyüzü (uçak, helikopter) ve okyanus (yolcu gemisi, tekneler ve su sporları) ile ilgili olanlar olmak üzere, tüm seyahat şekillerine gelince daha muhafazakar, ihtiyatlı ve ultra hazırlıklı bir duruş sergilemelisiniz.

Çatışmalarınız hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz .

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.