2019 Domuz Yılı Yaşanması Muhtemel Olaylar

Taocu Çin Astrolojisi her ne kadar 12 simgesel hayvan ile temsil edilse de; BaZi Analiz Sistemi ( Kaderin Dört Sütunu ) dediğimiz sistemde beş element ve bunların birbirleri ile olan ilişkilerine bağlı olarak tüm yaşam matematiğini ortaya serebilecek güce sahiptir. Yaşam bir döngüden ibaret olduğundan bu yıl 1959 yılı ile doğrudan (döngüsel anlamda) bağlantılıdır.

Domuz Yılı, 2019 Yin Toprak etkisi altında Su elementi olan Domuz simgesi ile temsil ediliyor. Elementler arasındaki ilişkiyi düzenleyen doğum ve yıkım döngüsüne bakıldığında bu yıl elementler arasında yıkım söz konusu olabilir. Bunun neticesinde de dünya genelinde yersel ve göksel enerjilerin çatışmasının da etkisiyle bolca çatışmaların,anlaşmazlıkların yaşanacağı bir yıl olabilecek. Her ne kadar Domuz sembolü rahatlığı, huzuru, refahı temsil etse de göksel enerjilerle olan bu çatışma durumu neticesinde ileride yaşanacak karmaşıklıkların düzene geçişinin sadece zemini sağlam olmayan bir geçiş olacağını işaret ediyor. Dünya çapında uluslararası ilişkilerde her ne kadar savaş- barış – barış -savaş gözükse de öyle bir atmosferde uluslararası ilişkilerde uyum ve barışta iyileşme olması söz konusu olsa da gizli düşmanlıklar devam edebilir.

Bunların yanı sıra su elementi Domuz burcunun üzerinde hakimiyete sahip olan Yin toprağın marifetleri burada bitiyor mu? zayıf ve dengesiz zemini işaret eden bu toprak deprem, toprak kayması, binanın çökmesi ve çığ gibi felaketleri de beraberinde getirebilir. Tabi ki yersel enerjiyi temsil eden Domuz Burcu’nun güçlü su elementi de sel ve şiddetli yağmurlar, su felaketlerinin yaşanmasına neden olabilecek.
Maden göçükleri, uçak kazaları v.b gibi durumlarda aylar bazında değişik dönemlerde karşımıza çıkacak.

Ayrıca bu yıl Domuz ve Yılan burçları birbirleri ile uyumsuzluk içinde oldukları için Yılan burçlarının tedbirli olmaları gerekebilir. Tabi bunun yanı sıra 1953,1965-1977-1989-2001-2013 yılı doğumlu olanlar veya Bazi Chart’ında Yılan burcu olanlar üzerlerinde kaplan objelerini taşımalılar. Ancak bu öyle bir durum ki sadece Yılan burçları sadece etkilenmiyor. BaZi Cahrt’ında herhangi bir alanında bu burcun hakimiyeti olduğu kişi etkilenebilir. Domuz burçları da özellikle 4 Mayıs – 5 Haziran arasındaki tarihlerde üzerlerinde Maymun objelerini taşımaya dikkat etmeliler.

Şimdi yazdıklarıma bakarak hiç iyi bir şey olmayacak mı? diyenleriniz oluyor biliyorum. Bana bu konu da yazanlarda oluyor, ancak Taocu Çin Astrolojisi 60 yıllık bir döngüyü baz aldığı için 1959 yılında yaşanılan olayları gözden geçirebilirsiniz. Tarihe baktığımızda, Domuz yılıyla ilgili özellikle Yin Toprak hakimiyetinde yaşanmış oldukça ciddi dünya felaketleri olduğunu fark edeceksiniz.

Tabi bunların her biri ülkemizde olmadı ve olmayacak. Ülkemizde gerçekleşenlerden birkaç tanesi;

24 Ocak 1959 İstanbul, Küçükyalı’da Neşe Sineması çöktü; 37 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.
25 Ocakta Mersin başlayan sel felaketi 230 Ocak’a kadar devam etti. Maddi manevi zarara uğranırken, 1984 e kadar zarar giderilmeye çalışıldı.
17 Şubat 1959 Türkiye Londra uçağı düştü ve kazada 16 kişi hayatını kaybetti.

gibi..

Dünya genelinde de bu tür deprem, sel, uçak kazaları,maden kazaları, finansal zedelenmeler ve iç dış çatışmalara tanık olabileceğiz.

Hep felaketler mi yaşanacak tabi ki hayır.

2019’u hakimiyeti altına almış olan Yin alan yaratıcı düşünceleri, yeni fikirleri temsil eder. Bu nedenle 2019 yılında birçok alanda yeni gelişmeler, yeni fikirler, yeni icatlar görülmesi mümkün. Ayrıca teknoloji, yapay zeka, bilgisayar yazılımı, otomotiv alanlarında gelişmeler yenilikler görebiliriz.

Örneğin ;

27 Ağustos 1959 Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği uzay aracı Sputnik-3 içinde iki köpekle birlikte uzaya fırlatıldı.

7 Ekim 1959 Sovyet uzay roketi Luna-3, Ayın görünmeyen yüzünün ilk fotoğraflarını çekti.

1959 IBM , satışlarda 10.000 adede ulaşan ilk bilgisayar sistemi olan IBM 1401 veri işleme sistemini piyasaya sürdü.

gibi.

Genel olarak Yersel Enerjilerde Su Göksel Enerjilerde Toprak Elementinin hakim olduğu bir yıl olan 2019 yılı biraz kararsızlık,biraz gelişim, biraz korku ve bazen de yenilik gibi özellikleri içerecek bir yıl. Ancak herkes için,her sektör için,her ruh için farklı şeyler getirip öğretmenimiz olacak bir yıl.

Her birimizin, geçmişten ders alıp yeni umutlar ekebileceği güzel yıl olması dileklerimle..

Chineseastrologer

Özel detaylar,tarih bilgileri ve bireysel analizler için İletisim@sifa-sanatlari.com dan bana ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.