SATÜRN DÖNGÜSÜNDE 2023

7 Mart’ta SATÜRN Tavşan Burcu’na girdi.

Satürn Tüm astroloji meraklılıarı tarafından bilinen bir gezegen. Karma ve Sorumluluk Gezegeni olarak da bilinmesi ile tanınır. Satürnün hayatımızdaki etkisi bu yıl ve 2025 yılına kadar büyük anlam taşıyor. Değişen dünyanın değişen anlamını çözmemiz, yaşama anlam katma yollarımızı dönüştürmemiz için yol alıyor. 7 Mart’ta Satürn, 13 Şubat 2026’ya kadar kalacağı rüya gibi bir Tavşan burcuna giriyor ve her şey değişiyor. Durduğunuzu sandığınız yerde hazırlanıyorsunuz, yenildiğinizi düşündüğünüz yerde yenmeye başlıyorsunuz, hastalanıyorum dediğiniz yerde iyileşme yaşıyorsunuz. Bunu çok yakında farkedeceksiniz.

Bu geçiş sırasında Satürn derslerimizi biraz daha sert ve yoğun hale getirdi yaşadık özelikle doğa olayları vb gibi döngülerde. Çünkü içinde çok rahat olduğu bir burçtan geçiyor. Satürn derslerini ve büyüme sancılarını iletmek için ihtiyaç duyduğu tüm kaynaklara sahip. Ve içinde çok rahat hareket ettiği bir burçtan geçtiği için etkileri daha yumuşuyor.

Satürn yapılaşmayı ve sabit kalmayı sever, Tavşan daha çok hayal kurma ve yaratıcılık, bilgelikle ilgilidir, bu nedenle bu astrolojik olay, yaşamımızda hayallerimizin gerçekliğimizle iç içe geçeceği bir zamanı işaret ediyor. Kısacası artık sanat ve yenilikçi adımlar konuşuluyor. Dünya çapında meydana gelen değişiklikleri tanımlayacak şekilde sanatımızı zekice kullanabileceğimiz zamanlar geldi. Bir nesli tanımlayacak somut bir şey yaratmak için hayal gücümüzü kullanma arzumuz gibi, keskin bir ihtişam ile gözler önüne serilecek.

2023 yılı yoktan var ederken yepyeni bir başlangıç için içinde acaba dediğimiz her şeyi bize net olarak gösterecek bir yıl. Bu nedenle bütün kişilerin (burçların) deneyimlerini bünyesinde barındıracak bir yıl. Ancak çok önemli bir detay var ki o da şu; artık herkesin her yaptığı birbirini dolaylı olarak değil artık direkt olarak etkileyecek. Biraz felsefe içeriyor gibi gözükse de yazılar; bütüne bakmayı öğrendiğimizde daha anlamlı bir yaşam sergileyeceğiz. ( Kelebek etkisi, kısaca iyilik yap iyi düşün iyilik bul, iyi yaşa. Başkaları için güzellikler dile ve sende o güzellikleri yaşa. Yaşam ve döngüler çok basit. )

Çünkü yaşam bütün bilgileri özümsemiş bir bilgedir ve bizler de adına her ne dersek diyelim bu  düzenin bir parçalarıyız. Bu yıl eğer BİRLİK duygusunu iliklerimize kadar hissetmez ve ayrıma düşer isek daha zor zamanlardan geçeceğiz. Ancak BİRLİK duygusunu hisseder ve bu şekilde ilerleyebilirsek kazanan dünyamız, bizler ve yaşamlarımız olur. BİRLİK duygusundan uzak durup birikimlerinin faydalı olacağını düşünenler ise ilerleme kaydedemeyecekler.

Çin Metafiziği Astrolojisi gezegensel durumları daha bütüne bakarak anlattığı için Satürn etkisini şu şekilde aktaracağım. İçinde bulunduğumuz yılın sezgiselliği, anlayışı, hoşgörüsü ve özverisi sonsuzdur. Her hangi bir kalıba girmez. Çünkü ilham kaynakları ve yaşama bakış açısı baskıyı sevmez. Ona baktığınızda gerçek dünya ile ilgisi yok, büyülü bir dünyada yaşıyor diyeceğiniz insanlarla sizi çevreleyebilir.

Tavşan yılı hem kurtarıcıdır, ayrıca kurban durumundaki kişileri iyileşme gücüne sahiptir. Zor durumda olanın halinden anlayan, yardım için kendinden dahi vazgeçebilen kişiler ve durumlar ortaya çıkarabilir. (Burada tüm Tavşan burçlarından bahsetmiyorum. Bu kategoride olan burçların dizilimine bakmak için bize ulaşabilirsiniz.)

YAŞLI BİLGE Gezegen Tavşan’da

Mart ve Nisan ayının içerisinde bulunduğu Gezegen dizilimi; bulunduğu yere kurallar, disiplin ve bir kontrol getiriyor. Tam döngüyü 29 yılda tamamlanır. Yaşam yolculuğumuzda kazandığımız tecrübeleri somut bir gerçekliğe dönüştürecek. Eğrisiyle-doğrusuyla yaşadıklarımızla bir bilgelik ortaya koyacağız. Kişisel yolculuğumuzda doğrular ve yanlışlar muhakkak vardır ancak bunlarla karşılaşırken ki olgunluk ve bilgelik bizi olduğumuzdan çok daha büyük bir yere taşıyacak bizleri.

Artık sadece hayaller yok. Gerçekleşen hayaller var.

Bu yıl bizi bir çok şeyle karşı karşıya getirdi ve getirecekte. Ancak bunlarda bilinmeli ki adım adım yukarı bir yükseliş olacak. Hep bir sebeple es geçtiğimiz, tam olarak gerçekliğini göremediğimiz, yapamam dediğimiz  hayallerin  uzakta kalmadığı, içerisinde yaşadığımız gerçekleştirdiğimiz zamanlara giriyoruz. Eksiklerimizi tamamlamak, kaçtığımız gerçekliği görmek için çalışmak gerekir. Belki hatalarımızın izlerini silmek için çalışacağız.

Belki korkumuzu aşmak için uğraşacağız. Sınırlarımızı genişletmek, yaratanla BİRLİK duygusunu yaşamak için önce korkumuzla yüzleşmeliydik. Egoyu aşmanın ön koşulu gölgeleri aydınlatmak olduğu için aydınlatabildiğimiz kadar gölgeleri aydınlatıp yukarı sıçrama zamanları bu yıl.

Gezegenler Tavşan yılında hareket ederken kendi engellerimizi görmekte zorlanabiliriz. Uzun süredir içinde bulunduğumuz ve sonuç alamadığımız her şey önümüze dizi dizi gelebilir ve baktığımızda zorlandığımız her şeyin üst üste geldiğini görebiliriz. Ancak bu yıl Nisan a kadar son karşılaşmalar diyebiliriz. ( Kişisel bazda) Ruhumuzu bir kalıba koymak, sınırlar çizmek kolay olmayabilir. Hayallerimizi baskılamayalım. Gerçeğe dönüştürmeye gayret edelim. Evrenin sunduğu sınırsız olasılıklar içinden uygun olanı kendimizde var etmenin zamanı geldi.

Holografik evrende Satürn Tavşan burcunda bir kapanış ve yeniye hazırlık sürecinde ilerliyor. Birliğe ,iyiye ve pozitife  evrilmek durumundayız. İnsan doğası gereği hep gelişmek ister, daha iyisini yapmayı arzular. Bütün insanlık Tavşan da  bir kapanış devresi yaşıyoruz.

Araf Bitti, Kapı Açıldı, Giriş Serbest

Yeni döngüye girerken belirsizlikten huzursuzlanabiliriz. Bireyselliğimizin kaybolmasından, otoritemizin zayıflamasından endişe duyabiliriz. Kimliksizlik duygusu olabilir. Yalnızlık ve güçsüzlük duygusunu tadabiliriz. Suçluluk hissedebiliriz. Anlam arayışlarına çıkabiliriz. Anlayışı, özveriyi yeniden keşfe çıkacağız belki? Ancak bunların hepsi kendimizin en iyi versiyonuna adım atmamız için olan şeyler olacak. Ve eğer bu yıllarda ve geçmiş döngülerde birçok konuda arzu ve istekler üzerinde çalışmış, bunları kontrol edebiliyorsak çok büyük sorunlar karşımıza çıkmayabilir. Çıkan sorunlarında öznesi bizler olmayabiliriz. Duyguları kurutan atmosferden çıkmak için ruhsal gelişim üzerine çalışacağız.  ‘Bir’ ve bütünün parçası olduğumuzun farkına varacağız. Bu arada evrensel olarak yardımlaşmanın kaçınılmaz olduğunu görmek durumundayız ki görmezsek evren bize kolaylıkla göstermeyecek.

Ayrıca satürn sadece dersler ve olumsuzluklar değildir. Bu dönemler düşünce, konsantrasyon, süreklilik, somut ödüller, sebat, hırs ve verimliliklerin ortayaçıktığı dönemler olacak. Ayrı bu döngülerde önemli kişilerin doğumu, önemli ve pozitif durumlardaki kişilerin varlığının hissedilmesi ve ödüllerin, hediyelerin, değişim ve dönüşümle gelen yeniliklerin arttığı bir döneme işaret ediyor.

Dönem doğa sınavı zamanı olabilir

Doğa olayları ve su kıtlığıyla yüzleşebiliriz. Dünya çapında doğa ve su kaynaklarının önemini daha çok kavrayacağımız zamanlardayız. Ülkelerin sınırlarıyla ilgili belirsizlikler ortaya çıkabilir. Sınırlar, kontrol mekanizmaları, kurallar ve düzenle ilgili olaylar gözlenebilir. Hali hazırda olan otorite anlayışında daha önce görülmemiş değişikliler olabilir. Otorite figürleri kendilerinin bile şaşıracağı anlayışlara evet diyebilir.

Astrolojik olarak nasıl etkileniyoruz?

2023 Mart’tan itibaren Satürn Tavşan’da bize neler söylüyor?

Değişken burçlar (Tavşan-Maymun-At-Fare) için öğretici dönemler olabilir. Öncelikle ,Tavşan  burçları derlenip toparlanmaya başlayacaklar. Sıkı deneyimlerine bakılırsa  kendi otoriteleri artabilir, iyi dönemlere giriş yapabilirler. İlişkiler vurgulanıyor. Evlilikler, ortaklıklar gündeme gelecek. Maymun ve Horoz burçları ilişkilerle ilgili gerçekleri ile yeni kararlar almaları gereken zamanlara girecekler. Otoritelerle olumlu anlaşılması halinde iş vb konularda olumlu gelişmeler yaşabilecekler.  At burçları  ve Fare burçları aile, yuva, özellikle kariyer ve hayattaki amaçları ile ilgili konularla sık karşılaşabilirler. Tempo yüksek.

METAL GRUBUNDAN BURÇLAR (MAYMUN- HOROZ -KÖPEK) çabalamaya hazır olmalılar. Bütün olarak disiplinli ve kontrollü olmayı öğrenebilirsiniz.  Sosyal çevrelerden duygu bağlarını kontrol etme zamanı. İlişiler gündeme gelebilir. Umutları, uzun vadeli hayat planları üzerinde çalışmalar olacak görülüyor. Mesleki kazançlarını disipline sokabileceklerdir. Ticari konulara eğilebilirler.

AĞAÇ GRUBUNDAN BURÇLAR (KAPLAN –TAVŞAN- KOYUN)  Kariyer yapanlar bu alanda sorumluluk artışı yaşayabilir. Aile ve ebeveynlerle ilgili dikkatli ve özenli olunmalı. Sağlığa özenli olmak çok önemli. İş hayatı olanlar çalışma yerinde disiplin sağlamaya çalışabilirler. Finansal alanda para biriktirme ve yatırım düşüncesi olabilir. Yeteneklerini bir değere çevirdikleri gibi uzun süredir yapılan işlerden gelir artışına sahip olabilecekler.

SU GRUBU BURÇLAR (DOMUZ – FARE- ÖKÜZ) güçlü duygularıyla yapıcı adımlar atmaya çalışabilirler. Hayallerini gerçekleştirmeye çalışacaklar.  Çocuklu olanlar bu konuda sorumluluk artışı yaşayabilirler. Aşkta somut adımlar atılabilir.  Yabancı kültürlerle temasları olabilir. Belki eğitim ve iş konusuna kararlı eğilebilirler. İnandıkları görüşü sorgulayabilir, farklı düşünce kalıpları oluşturabilirler.  Yeni bir bakış açısı ve yeni bir imaj yaratma zamanı. Bütün olarak toparlanma zamanıdır.

ATEŞ GRUBUNDAN BURÇLAR (AT – YILAN – EJDERHA)  için heyecan döngülerini değiştiren bir atmosfer olacağa benziyor.  Kontrol edemedikleri ortaya çıkabilir ve şaşırabilirler. Ruhsal çalışmaları olabilir. Maneviyata eğilebilirlerKökten değişime girilecek ve yolculuklar derinleşecek olabilir. Yer değiştirebilir, hayatlarına yeni bir temel atabilirler. Ana rotayı bir şekle sokmak gerekecektir. Evle, yuvayla, aileyle ilgili sorumlu pozisyona gelebilirler. Duygular sıkışabilir.

15.03.2023

ChineseAstrologer

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.